Estetică

Albirea Dentară Profesională
Zâmbet mai alb și mai strălucitor în 30 de minute!
Albirea dentară profesională reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă de a-ți recăpăta strălucirea zâmbetului într-o singură vizită în cabinetul medicului stomatolog. Albirea dentara este una dintre procedurile esteticii dentare prin care se redă pacienților starea de bine și încrederea în sine.

De ce să apelez la albirea dentară în cabinet?
Sunt numeroase motive pentru care un pacient alege procedura de albire profesionala a dinților. Suntem diferiți și unici … și la fel cum culoarea pielii și a părului variază și dinții noștri îți schimbă în timp culoarea. Foarte puține persoane au într-adevar un zâmbet complet alb, în mod natural, mai ales că odată cu înaintarea în vârsta, dinții sunt supuși acțiunii unor factori externi care duc la îngalbenirea sau pătarea acestora precum:

  1. Alimente și băuturi care schimbă culoarea dinților (cafeaua, ceaiul, vinul roșu, afinele etc.)
  2. Obiceiuri vicioase precum fumatul
  3. Placa bacteriană/tartrul poate afecta în egală măsură culoarea dintelui natural
  4. Mici traumatisme dentare – fisuri în smalț care favorizează formarea petelor pe suprafața dintelui
  5. Dupa tratamente ortodontice - dupa inlaturarea aparatului dentar pot sa apara mici pete albe inestetice
  6. Dupa tratamente endodontice - dintii devitali capata in timp o nuanta gri, inestetica
  7. Dupa sau pentru aplicarea de fatete dentare sau coroane mai deschise la culoare decat dintii naturali - pentru a avea toti dintii uniformi

Cât timp își va păstra zâmbetul meu stralucirea dupa procedură? Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și pâna la 2 ani, menținerea acesteia fiind influențat de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă cu regularitate alimente și băuturi colorante). Înainte de realizarea de albire dentară, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie sa fie curat și sănătos.Tratamentul de igienizare dentară este premergător oricărui alt tratament stomatologic.

Albirea profesională
Se realizează cu ajutorul unui gel cu peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, având concentrații diferite în funcție de nuanța initială a dinților, cât și dorința intensității rezultatului final.
Avantaje

  1. Timp redus de tratament
  2. Efecte vizibile imediat
  3. Metoda ofera protecția gingiilor și a mucoaselor labiale (buze) și jugale (obraji)
  4. Tratamentul este realizat sub controlul medicului sau al asistentului de profilaxie

Albirea dentara cu gutiere (la domiciliu)
Procedura este realizată acasă de către pacient. Gelul se aplică în gutiere personalizate ce vor fi purtate un anumit interval de timp.

Avantaje

  1. Albirea se realizează treptat, efectul fiind astfel durabil 1-2 ani
  2. Gutierele sunt intim adaptate suprafețelor dentare ale pacientului, întrucât se realizează în laborator. Astfel este necesară o amprentare prealabila in cabinet a arcadelor dentare
  3. Datorita materialului plastic moale din care sunt confecționate gutierele și datorită specificitații lor pentru fiecare caz clinic în parte, pacientul nu va simți disconfort pe durata tratamentului

Dezavantaje

  1. Pentru a avea efectul optim este necesară aplicarea gutierelor pe dinți în timpul nopții. Procedura crește riscul apariției sensibilității gingivale și dentare pe parcursul albirii (efect ce va dispărea odată cu finalizarea tratamentului) întrucât gelul poate ajunge în contact involuntar cu gingia
  2. Pe timpul procedurii este indicat să se evite consumul de alimente și băuturi colorate (cafea, ceai, fructe rosii, vin etc.)

Albirea dentară endodontică (a dinților devitali)
Este o procedura diferita, prin care dintii devitali (fara nerv) sunt albiti dinspre interior, aceasta manopera putand fi realizata doar de catre medicul dentist. Dintii devitali au in general o culoare mai cenusie, care apare deranjanta mai ales in cazul dintilor frontali. Procedura consta in aplicarea unei paste sau a unui gel in interiorul dintelui si mentinerea sa pentru cca 1 saptamana, cu posibilitatea repetarii de 2-3 ori, in functie de rezultatul dorit.
In general, albirea dentara poate cauza sensibilitate dentara. Aceasta poate fi tinuta sub control daca pacientul respecta indicatiile de igienizare corespunzatoare si se prezinta la medic pentru ameliorarea acestora prin diverse mijloace: fluorizari/desensibilizari profesionale, recomandarea unor paste de dinti si periute speciale.

Incrustațiile Dentare
Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice foarte estetice, asemănătoare obturațiilor fizionomice, realizate în laborator pe bază de amprentare. Acest lucru le oferă o estetică deosebită, asemănătoare dintelui natural.
Un pacient poate opta pentru tratament cu incrustații dentare atunci când dintele a pierdut o parte din structura lui naturală și restaurarea acestuia nu necesită utilizarea unei coroane dentare (cum ar fi carii extinse pe mai mult de o suprafata dentara sau dupa un tratament endodontic, cu o pierdere moderata de smalt coronar).
Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice ce oferă din nou estetica și funcționalitatea dintelui cu una sau două suprafețe tratate. Materialele utilizate în aceste restaurări protetice pot fi realizate din zirconiu, ceramică, compozit sau aliaj. În funcție de tipul de material ales, cu ajutorul incrustațiilor dentare realizate în laborator pot fi reabilitate funcționalitatea sau estetica dintelui, mai ales că aceasta din urmă este extrem de solicitată de către pacienții din întreaga lume.

Inlay sau Onlay?
Incrustațiile dentare INLAY sunt reconstrucții protetice utilizate în refacerea unuia sau a două suprafețe ale aceluiași dinte și au aceeași culoare cu a dintelui natural, astfel încât aspectul estetic este plăcut și nu se observă diferențe de nuanță.
Incrustațiile dentare ONLAY sunt alegerea perfectă în cazul unei reconstrucții complete a dintelui, având o rezistență la fel de bună ca a coroanelor dentare.
Acest tip de tratament dentar este recomandat de către medicii dentiști specialiști în estetică dentară ca o alternativă mult mai estetică și mai rezistentă pentru obturațiile dentare, mai ales grație culorii translucide, similară dintelui natural. În plus, incrustațiile dentare nu conțin metal în materialul din care sunt realizate și îmbracă perfect dintele deoarece sunt create în laborator, fiind 100{58bddfed2e7499903981df13988e0c5b7056d32b4ed3064589c1a6d8227e32ce} personalizate.

Fațele Dentare
Preferate de toate vedetele de la Hollywood pentru că transformă complet zâmbetul, fațetele dentare sunt cel mai popular și apreciat tratament de estetică dentară din lume.
Ce sunt fațetele dentare? Fațetele dentare sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate, realizate din materiale care arată exact ca smalțul natural al dinților tăi. Cu ajutorul lor, medicii stomatologi specialiști în estetică dentară corectează multe imperfecțiuni de ordin estetic ale zâmbetului, precum forma, spații interdentare mici, denivelări inestetice la nivelul dintelui sau nuanța dinților.
Beneficii ale tratamentului cu fațete dentare:

  1. Rezultate imediate – în doar 2 vizite
  2. Procedură non-invazivă care nu necesită șlefuire extinsa și conservă vitalitatea dinților
  3. Ușor de întreținut
  4. Rezistență la pete
  5. Insesizabile
  6. Dinți în nuanța de alb dorită
  7. Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului
  8. Nu există reacții alergice la material

Când poți alege un tratament cu fațete dentare? Pacienții care optează pentru un tratament de restaurare a zâmbetului cu fațete dentare prezintă:

  1. Spații interdentare inestetice
  2. Înghesuiri dentare minore
  3. Colorații albe-galbui ale smaltului
  4. Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți
  5. Traumatisme dentare sau leziuni carioase
  6. Dinți cu textură neomogenă sau asimetrici

Un extra beneficiu al fațetelor dentare este faptul că acestea pot corecta mai multe probleme estetice ale zâmbetului simultan, tratamentul având o durată mult mai scurtă și un grad de confort ridicat pentru pacient.

Reconturare/ Remodelare Gingivală (Gingivoplastie)
Aceasta procedura chirurgicala vine in ajutorul esteticii, constand in "alungirea" dintilor prin reducerea nivelului gingiei vizibile, cat si in egalizarea nivelului acesteia pentru a obtine simetria perfecta. Se recomanda in zona frontala, in cazul asimetriilor dintilor, ca atare - pentru imbunatatirea aspectului zambetului, in cazul alegerii fatetelor sau in cadrul unui tratament ortodontic.