Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive realizate din aliaje speciale pe baza de titan sau zirconiu, ce inlocuiesc radacinile dintilor extrasi. Forma lor permite insertia in osul maxilar cu ajutorul unor instrumente specifice de catre medicul implantolog.

Care sunt etapele unui astfel de tratament?

 1. consult de specialitate

 2. realizarea analizelor imagistice (computer tomograf pentru zona de tratat)

 3. stabilirea impreuna cu medicul implantolog a planului de tratament, a tipului de implant indicat si a momentului realizarii interventiei

 4. interventia chirurgicala propriu-zisa de insertie a implantului

 5. expectativa pentru osteointegrare – timp de 3-6 luni intre implant si osul gazda se realizeaza legaturi ce asigura integrarea optima a acestuia pe termen lung

 6. dupa perioada de osteointegrare se insera bonturile de vindecare(cicatrizare)

 7. la cateva zile dupa insertia bonturilor de cicatrizare se poate amprenta zona pentru realizarea coroanei protetice pe implant

 8. realizarea coroanei protetice in laboratorul de tehnica dentara si cimentarea acesteia

 9. verificari periodice clinice si radiologice ale implantului, o data cu igienizarile obligatorii de 2 ori pe an

Implant Dentar Implantium Superline

Implanturile Implantium sunt produse în Coreea De Sud de către compania Dentium Co LTD. Implanturile au suprafata S.L.A., lucru care ofera o osetointegrare excelenta. De asemenea, studiile au aratat rezultate excelente in ceea ce priveste pierderea de os marginal din jurul implantului datorita suprafetei SLA a implanturilor.

Implant Dentar Implantium Superline

 1. Integrare rapida

 2. Conexiune precisa

 3. Sisteme foarte bune pentru mentinerea protezelor pe implanturi

 4. Bonturi de zirconiu pentru estetica foarte buna

Până nu demult soluția înlocuirii unuia sau mai multor dinți pierduți era folosirea punților dentare, ceea ce presupunea intervenția și asupra a doi dinți sănătoși. Astăzi, datorită evoluției medicinii dentare și datorită înaltei tehnologii de care dispune clinica vă oferim cea mai bună soluție în momentul în care pierdeți unul sau mai mulți dinți, și anume implantul dentar.

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală nedureroasă prin care se înlocuiește rădăcina dintelui care lipsește. Ulterior, după ce implantul dentar s-a inserat, pe el se va monta coroana dintelui, putând astfel să vă recuperați zâmbetul. Dinții realizați pe implanturi dentare se comportă identic cu proprii dinți.

Procedura inserării implantului dentar este nedureroasă. Se realizează sub administrarea anesteziei locale, făcând pacientul să nu simtă durere și să coopereze cu medicul pe tot parcursul intervenției chirurgicale. Procedura de inserare a implantului dentar presupune realizarea unei incizii în gingie cu o freză specifică tipului de implant folosit, loc prin care se va insera implantul dentar cu ajutorul unei chei speciale, iar la final se coase gingia.

După aproximativ 4 luni de zile în care pacientul asteaptă ca implantul dentar să se integreze în os (perioada diferă de la un pacient la altul și de la un implant dentar la altul), proces numit și osteointegrare, pacientul se va prezenta pentru începerea lucrării protetice, adică montarea bontului și a coroanei dentare.

Alte întrebări

 1. Se poate realiza si coroana dentara in acelasi timp cu insertia implantului?

  Da, daca situatia locala o permite, in aceeasi sedinta cu insertia implantului se poate aplica un bont protetic si o coroana provizorie, care dupa o anumita perioada de timp va fi inlocuita cu una definitiva. Aceasta procedura are avantajul de a oferi pacientului confortul estetic pe care si-l doreste.

 2. Se poate insera un implant in aceeasi sedinta cu extractia dintelui in cauza?

  Da, exista si aceasta posibilitate, atunci cand medicul implantolog considera ca implantul poate avea stabilitate primara optima in osul remanent dupa extractia dintelui.

 3. Este dureroasa procedura de insertie a implantului?

  Interventia se realizeaza sub anestezie locala si este complet nedureroasa; exista si cazuri unde se poate apela la sedare constienta asistata de medic specialist ATI, ceea ce diminueaza foarte mult factorul emotional generator de stres si teama.

 4. Se poate intampla ca organismul sa respinga implantul?

  Rolul consultului de specialitate de dinaintea interventiei propriu-zise are ca scop stabilirea statusului general al pacientului- afectiuni generale, alergii, etc, iar tabloul clinic este adeseori completat cu analize de sange precum hemoleucograma, nivelul glicemiei, markeri hepatici, etc. Astfel, daca pacientul este clinic sanatos sau afectiunile sale generale sunt compensate, riscurile de a pierde implantul sunt nule. De asemenea, se iau in considerare ca factori importanti in osteointegrarea implantului gradul de igiena locala si obiceiurile vicioase precum fumatul, alcoolul, etc. In plus, titanul este un material folosit de foarte mult timp in ortopedie, iar extinderea folosirii lui si in stomatologie vine cu garantia integrarii lui optime si in zona buco-dentara. Expertii in domeniu afirma chiar ca nu exista posibilitatea rejectarii titanului de catre organism, iar in eventualele cazuri in care implantul se pierde acest lucru se datoreaza unor carente in conduita medicala sau a unor probleme legate de anatomia locala a pacientului, de starea lui generala sau de felul in care acesta ingrijeste implantul.

 5. Ce durata de viata are un implant?

  Durata de viata a unui implant depinde in mare masura de pacient, in principiu citandu-se in literatura de specialitate o rata de succes la 10 ani de peste 95%. Totusi, este foarte important ca pacientul sa mentina o igiena orala satisfacatoare, sa beneficieze de detartraj si periaj profesional de doua ori pe an precum si de monitorizare periodica.

 6. Atunci cand lipseste un dinte, ce alte posibilitati de inlocuire a acestuia exista, in cazul in care nu se doreste tratamentul cu implant?

  In cazul unei edentatii unidentare (lipseste un singur dinte) se poate opta pentru urmatoarele variante:

  1. punte protetica – este o lucrare protetica ce implica slefuirea dintilor limitanti zonei edentate, inlocuind astfel si dintele lipsa

  2. proteza Kemeny – este un “fluturas” mobil din acrilat care se ancoreaza pe dintii vecini pentru stabilitate, se insera si dezinsera usor pentru a fi igienizat. Aspectul inestetic si caracterul empiric ii limiteaza foarte mult indicatiile, avand acum un caracter mai mult istoric.

  3. nu se intervine protetic in zona respectiva, ceea ce determina dezechilibre masticatorii, de ocluzie, migrarea orizontala si vertical a dintilor vecini si a antagonistilor, apect inestetic si ineficienta masticatorie.