Servicii

PROFILAXIE

Indrumări privind igiena orală (tehnici de periaj corect, utilizarea firului de mătase interdentar, folosirea periilor speciale interdentare, igiena lucrărilor protetice fixe, mobilizabile și mobile, cât și a lucrărilor pe implante). Tratamentele de cosmetică și estetică (albirea dentară, aplicarea de fațete) nu pot fi aplicate cu succes unor pacienți care nu cunosc sau nu aplică metode și tehnici corecte de igienizare orală. In afară de metodele educative, se aplică și metode de profilaxie profesională, în cabinet, de către medicul dentist. Acestea constau în detartraj, periaj, airflow, aplicări de agenți desensibilizanți, fluorizări și sigilări ale dinților temporari și permanenți, cu rol in prevenția apariției sau stoparea evoluției cariilor dentare și a bolilor gingivo-parodontale. Aceste metode profesionale sunt de obicei instituite în cadrul controalelor periodice, o dată la 6 luni.

COSMETICĂ ȘI ESTETICĂ

Estetica în stomatologie a devenit o necesitate a zilelor noastre, fiind solicitată din ce în ce mai des de catre pacienți, care doresc binințeles, un zâmbet perfect. Forma, culoarea și alinierea dinților pot fi îmbunătățite prin diverse tratamente cosmetice, ca albirea dentară și aplicarea de fațete sau coroane estetice.

ODONTOTERAPIE

Tratamentele odontontale cuprind o varietate de manopere (de ex. obturații) menite să amelioreze și să vindece diversele suferințe ale dinților, de la carii simple până la complicații ale acestora care pot afecta pulpa si parodonțiul dinților. Obturațiile se realizează cu materiale fizionomice, estetice și rezistente.

ENDODONȚIE

Endodonția se ocupă de tratarea afecțiunilor simple și complicate ale pulpei dentare, realizată prin extirparea acesteia din canalele radiculare infectate, totodată obținându-se si vindecarea unor leziuni periapicale (din jurul și de la vîrful rădăcinii). Aceste tratamente asupra canalelor radiculare, pot fi câteodată îndelungate, necesitând mai multe ședințe pentru a fi finalizate, depinzând de gravitatea afecțiunii. De asemenea, se pot realiza și retratamente asupra unor dinți tratați incomplet sau incorect în trecut.

PARODONTOLOGIE

Boala gingivala este o problemă dentară frecventă care poate duce la pierderea dintelui. Gingivita (inflamația gingiilor) și parodontopatia (boala parodontală) sunt cele mai întalnite tipuri de boli ale gingiei la adulți. Datorită complicațiilor severe ce pot apărea, tratamentul acestor afecțiuni în etape cât mai precoce este de o foarte mare importanță. Un rol important în prevenția și controlul apariției sau evoluției acestor afecțiuni îl au metodele de profilaxie dentară personale și profesionale.

PEDODONȚIE

Tratamentele dinților copiilor sunt esențiale deoarece pierderea precoce a dinților temporari (de lapte) poate provoca diverse complicații de erupție ale dinților definitivi, cu repercursiuni variate și complexe ce se manifestă în viața de adult.

ORTODONȚIE

Tratamentul ortodontic încorporează elemente de diagnostic amănunțit, o mecanică de tratament aprofundată și verificată și cele mai recente progrese ortodontice pentru tratarea întregului complex dento-facial. Problemele pe care le pot crea "dinții strâmbi și înghesuiți" și pot fi rezolvate de medicul ortodont nu se rezumă doar la alinierea armonioasă a dinților și obținerea unui zâmbet perfect, ci și prevenția sau stoparea evoluției unor leziuni mai complexe, de la carii, până la leziuni parodontale complexe. Tratamentele ortodontice se adreseaza atât copiilor, cât și adulților.

PROTETICĂ

Tratamentele protetice sunt o categorie extrem de importantă a stomatologiei, întrucât presupun refacerea sau înlocuirea unuia sau mai multor dinți care fie și-au pierdut capacitatea funcțională, fie au fost pierduți complet de pe arcade în urma avansării procesului carios sau a bolii parodontale.

CHIRURGIE ȘI IMPLANTOLOGIE

Manoperele chirurgicale dentare se impun în situația în care este necesară salvarea dinților afectați de complicații severe ale unor afecțiuni anterioare, cât și în pregătirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare.

Ce este un implant dentar? În esență implantul dentar este asemănător unui șurub înfiletat într-un suport. Pentru o analogie mai ușoară imaginațivă că implantul este un cui iar osul în care urmează să se insereze implantul dentar este o bucată de lemn. Un implant dentar este alcătuit din partea care se introduce în os, și partea care rămîne în afara osului. Partea care se introduce în os este realizată din titan. Această componentă este tratată pe toată suprafața acesteia pentru o mai bună integrare cu osul primitor. Partea vizibilă este formată din bontul protetic și coroana de acoperire.